• Portal
  • Søk
  • Mine lån
  • Utlån
  • Innlevering
Tittel:Verdensarven 15-23
Ansvar:NRK : norsk kommentar : Totto Osvold
Materialtype:video
Signatur:K 344 B
Utgitt:Volda : AV-senteret, 2007
Omfang:2 DVDer (8 x 15 min) - lyd/kol
Klassenummer:351.853
Serie:Undervisningsvideo
Emneord:Jernbaner / UNESCO / Vindmøller / Arkitektur / Festninger / Forsvar / Kloster / Luxembourg / Tunneler / Dokumentarfilm
Innhold:
Episoder:
15) Jernbanen gjennom Semmeringpasset (I denne episoden skal vi se den fantastiske jernbanen som bukter seg gjennom Semmeringpasset i Østerrike.)

16) Bauhaus-skolene (I denne episoden skal vi se på de statlige Bauhaus-skolene i Tyskland. Skolen var en av de mest innflytelsesrike i forhold til de arkitekturperiodene som i dag er en del av modernismen.)

17) Dampdrevne pumpestasjon - Nederland (Vi skal til Nederland og besøke verdens største dampdrevne pumpestasjon som fortsatt er i drift.)

18) De kongelige saltverkene i Arc-et-Senans i Frankrike (Vi får vite mer om de kongelige saltverkene i Arc-et-Senans i Frankrike.)

19) De fire hydrauliske båtheisene på Canal du Centre i Belgia (Vi får et nærmere innblikk i hvordan de fire hydrauliske båtheisene på Canal du Centre i Belgia fungerer.)

20) Murer, vakttårn og underjordiske ganger (Murer, vakttårn og underjordiske ganger - Luxemburg skulle få de sterkeste forsvarsverk i Europa. Det er disse og gamlebyen som gjorde at byen ble tatt inn under Unescos vinger. Og det koster å holde en verdensarv ved like.)

21) Vindmøllene ved Kinderdijk-Elshout (Vi ser nærmere på vindmøllene ved Kinderdijk-Elshout-området i Nederland.)

22) Mont St. Michel (De som liker hav, vil trolig fascineres av denne klippebyen utenfor kysten av Frankrike. Her finnes eldgamle klostre og festningsverk. Bratt er det, men heldigvis finnes det nok av steder der man kan leske strupen og nyte utsikten.)

23) Forsvarslinjen rundt Amsterdam (Vi skal til Nederland for å få vite litt mer om den 135 kilometer lange forsvarslinjen rundt Amsterdam.)
Fortsettelse av:Verdensarven 1-14
Eier:EIKERVG
Eksemplar:1. (1 tilgjengelige)


EksemplarStatusNoteEierPlasseringBindHylleFrist
Ex1TilgjengeligEIKERVGbiblK 344 B
Vedlegg:EikerFlix