• Portal
  • Søk
  • Mine lån
  • Utlån
  • Innlevering
Tittel:Dokumentar - norsk høst 2013 og samfunnsfag høst 2013 : serie
Ansvar:NRK
Materialtype:video
Signatur:K 484
Utgitt:Volda : AV-senteret, 2013
Omfang:2 DVDer (60+45+55+40 min)
Serie:Undervisningsvideo
Emneord:Dokumentarfilm / Forfattere-Norge / Norsk litteratur-Historie og kritikk / Forfattere-Kvinner-Norge / Norge-Historie-Verdenskrigen, 1939-1945 / Jøder-Verdenskrigen, 1939-1945 / Auschwitz / Økonomiske kriser / Jordbruk / Bønder / Utviklingsland / Kina / Miljøproblemer / Luftforurensing / Vann
Personer som emne:Ambjørnsen, Ingvar, forf. n. / Hofmo, Gunvor, forf.. 1921-1995
Innhold:
Episoder:
1) Hvit nigger (Ingvar Ambjørnsens romaner er blitt en del av den norske folkesjela. Her deler han sine inspirasjonskilder med oss og gir et unikt innblikk i sitt liv og forfatterskap).

2) "Fra en annen virkelighet" (Gunvor Hofmo var en av våre store poeter. Hun lot seg aldri intervjue og lenge fantes det bare to kjente bilder av henne. Samværet med den jødiske venninnen Ruth Maier under 2. verdenskrig og hennes skjebne i Auschwitz ble avgjørende for Hofmos liv og forfatterskap. Jan Erik Vold forteller om hennes liv og diktning. Vi møter også venner og familie).

3) Jorda til salgs (Den økonomiske krisen og mangelen på mat har ført til at land som Japan, Kina og Gulf-statene prøver å sikre seg dyrkbar jord. Banker og investorer ser også på jordbruksland som attraktive investeringsobjekter. Hvilke konsekvenser får dette for småbønder og fattige land?)

4) Krigerne fra Qiugang (I små dunkle gårdshus sitter landsbybeboere og planlegger kampen for miljøet i Anhuiprovinsen. De fører krig mot en kjemisk bedrift som forgifter luft og vann, og de slåss mot rike forretningsfolk og de lokale myndighetene. Dette er en sjelden dokumentasjon av folkelig opprør i Kina).
Eier:EIKERVG
Eksemplar:1. (1 tilgjengelige)


EksemplarStatusNoteEierPlasseringBindHylleFrist
1.exTilgjengeligEIKERVGbiblK 484
Vedlegg:EikerFlix