Søk i biblioteksbasen til Eiker VGS
  • Portal
  • Søk
  • Mine lån
  • Utlån
  • Innlevering
Tittel:Bokprogrammet - abonnement høst 09
Ansvar:Bokprogrammet er NRKs litteraturserie ; ... Programleder Hans Olav Brenner
Forfatter:progr.led.: Brenner, Hans Olav
Materialtype:video
Signatur:K 332
Utgitt:Volda : AV-senteret, 2009
Omfang:2 DVDer (8 x 30 min)
Serie:Undervisningsvideo
Emneord:Norsk litteratur-Historie og kritikk / Spenningslitteratur / Dokumentarfilm
Personer som emne:Mosse, Kate / Ajvide, John / Egeland, Tom, forf.. 1959- n. / Koht, Christine n. / Andersen, Merete Morken, forf. n. / Andri Snær Magnason, forf. isl. / Halldor Gudmundsson, forf. isl. / Halldór Kiljan Laxness, forfatter. 1902-1998 isl. / Engquist, P.O., forf. / Roche, Charlotte, forf., t. / Møller, Preben Z., forf. n. / Øyehaug, Gunnhild, forf. n. / Miller, Rebecca, forf. / Gran, Sissel, psykol. n. / Napoleoni, Loretta, forf. it. / Lapidus, Jens, forf. og advokat sv. / Lier, Stein Morten, forf. n. / Lawrence, Felicity, journalist og forf. am. / Stai, Espen Løkeland, forf. n.
Innhold:
Episoder:
1) Hvordan skrive bøker? (Klarer Christine Koht å skrive en bestselger i løpet av fire uker? Forløses programleder Hans Olav Brenner ved å gå på lynskrivekurs hos forfatter Merete Morken Andersen? Og hvordan jobber forlaget Manifest for å få ut bøker som griper inn i den aktuelle samfunnsdebatten?)

2) Ut og selge bøker (Aldri før har så mange norske bøker blitt oversatt til fremmede språk. Bokprogrammet har reist til verdens største litterære markedsplass - Bokmessen i Frankfurt - for å se hvordan norske forleggere jobber for å få solgt flest mulig bøker til utlandet.)

3) Gulltid på Island (Hvilket ansvar har forfattere i krisetider? Bokprogrammet har besøkt Island, der økonomien blør, mens forfatterne snakker om en ny gullalder. Sjón ser de kreative mulighetene i en ekstrem situasjon, og Andri Snær Magnason opplever stor suksess med selvhjelpsbok for skremte landsmenn. Vi møter også Halldor Gudmundsson, som har skrevet biografi om Europas siste nasjonalskald, nobelprisvinner Halldor Laxness.)

4) Alt sitter i hjernen (Bokprogrammet utforsker sammenhengen mellom kropp, nervesystem og litteratur. P.O. Engquist lurer på om hans alkoholmisbruk kan skyldes et risiko-gen. I Tyskland har Charlotte Roche skapt furore med en roman om kvinners underliv. Og medlemmene i den norske nevrolitterære klubb skriver om kreative koblinger i hjernen.)

5) Unge kvinner - eldre menn (Kjærlighetsrelasjoner mellom kvinner og eldre menn er et tema som opptar mange forfattere. Bokprogrammet har møtt tre av dem. Preben Z. Møller vil menneskeliggjøre sex-turisten. , Gunnhild Øyehaug er inspirert av filmklisjeer. Rebecca Miller skriver om kjærlighetssvikets dramatiske konsekvenser. Og psykolog Sissel Gran driver litterær samlivsanalyse.)

6) Gangstere (Den organiserte kriminaliteten er på frammarsj, i virkeligheten og i fiksjonen. Bokprogrammet har truffet tre forfattere som har nærkontakt med de nye gangstermiljøene. Italienske Loretta Napoleoni skriver om røverøkonomier og globaliseringens mørke side. Den svenske forsvarsadvokaten Jens Lapidus har hatt stor suksess med sine romaner om Stockholms underverden. Og den norske krimforfatteren Sten Morten Lier skildrer Norge som et eldorado for mafiavirksomhet.)

7) Den politiske maten (Mat er ikke bare den varen vi kjøper i butikken og lager middag av. Mat er politikk over hele kloden, og det vi putter i oss i dagliglivet har en forhistorie som ikke nødvendigvis pirrer matlysten. Bokprogrammet møter journalist i The Guardian, Felicity Lawrence, som har skrevet bestselgeren "Not on the label". Hun er pioner i kritisk matjournalistikk, og bøker som hennes er et stadig økende fenomen internasjonalt. Vi blir også med den norske skribenten Espen Løkeland Stai til franske roquefort-bønder for å samle stoff til en norsk bok om global matvareproduksjon.)

8) I grenseland (Tenk om naboen din er vampyr? Tenk om dine avdøde slektninger kom tilbake? Tenk om det finnes et hemmelig manuskript som kan snu opp ned på vårt verdensbilde? Historiske mysterier og overnaturlige fenomener er i vinden, og Bokprogrammet har møtt tre suksessforfattere som skriver spenningslitteratur fra et mystisk og mytologisk grenselandskap: Kate Mosse, John Ajvide Lindquist og Tom Egeland.)
Eier:EIKERVG


EksemplarStatusNoteEierPlasseringBindHylleFrist
Vedlegg:EikerFlix