• Portal
  • Søk
  • Mine lån
  • Utlån
  • Innlevering
Tittel:1920 : en roman om det som kunne ha skjedd
Ansvar:Jon Ewo
Forfatter:Ewo, Jon
Materialtype:Bok
Signatur:mu
Utgitt:Oslo : Cappelen Damm, 2013
Omfang:175 s.
ISBN/ISSN:978-82-02-41864-9
Emneord:Boksing / Historisk / Dystopi
Innhold:
Håkon Lie er 16 år og bokser på kveldene. Søsteren, Maria, sitter som politisk fange på Akershus og er syk. Hun trenger penger for å kjøpe medisin. Derfor bokser Håkon, Vinner han matchen får han penger. Han taper og blir tvunget til å tjene penger på annet vis. Han blir med på et ran, men blir tatt. Håkon blir dømt til straffarbeid på en av oljeplattformene ute i Nordsjøen. Ute på plattformene trengs det også underholdning, og snart bokser Håkon igjen. Han skal bokse mot en bokser fra en av de andre riggene. Kampen skal gå til en av de to bokserne blir drept av den andre. Dette er en dystopi om hvordan ting kunne ha blitt dersom Norge og Sverige fortsatt var i union, tyskerne hadde vunnet 1. verdenskrig, og Oslo fortsatt het Kristiania. Fortelling for mellom-/ungdomstrinnet.
Eier:EIKERVG
Eksemplar:1. (1 tilgjengelige)
Forlagets omtale: Sekstenåringen Håkon Lie bokser på kveldene. Søsteren Maria, sitter som politisk fange på Akershus og har blitt syk. De trenger penger til å kjøpe medisin. Hvis han vinner matchen får han penger. Han taper og blir tvunget til å tjene penger på annet vis.
1920 er en roman om det som kunne ha skjedd. Oslo heter i 1920 Kristiania. Femten år før, i 1905, ble ikke unionen med Sverige oppløst. Svenskene oppdaget at Nordsjøen var full av olje. Norge kunne ikke bli fritt. Norge er styrt av en svensk stattholder og det brutale SP - Spesial-Politiet.
Omtale levert av Den norske Bokdatabasen®


EksemplarStatusNoteEierPlasseringBindHylleFrist
1.exTilgjengeligEIKERVGbiblmu