• Portal
  • Søk
  • Mine lån
  • Utlån
  • Innlevering
Tittel:Bokprogrammet - abonnement haust 2014 : utvalg av program fra NRKs litteraturmagasin, som har gått i 2014
Ansvar:NRK
Materialtype:video
Signatur:Undervisningsfilm
Utgitt:Volda : AV-senteret, 2014
Omfang:1 DVD (2 t)
Serie:Undervisningsvideo
Emneord:Dokumentarfilm / Litteratur-Historie og kritikk
Personer som emne:Yahya Hassan / Kim Leine / Maren Uthaug
Innhold:Episoder:

1. Russiske dystopiske romaner. Russerne elsker dystopiske romaner, men hvorfor er det så populært med dystre fremtidsspådommer? ''Spørsmålet er ikke om det vil gå til helvete med Russland i fremtiden, men hvordan'', svarer de tre forfatterne vi har spurt. Og hva synes de egentlig om OL i Sotsji? Vi møter Vladimir Sorokin som har stilling som en slags guru i Russland, Dmitry Glukovsky som har hatt internasjonal suksess med sin post-atomkrigsroman ''Metro 2033'', og Alisa Ganieva, som skildrer de religiøse og de politiske spenningene i Kaukasus.

2. Yahya Hassan. Danske Yahya Hassan brakdebuterte i fjor høst med en diktsamling som raskt ble trykket i 10.000 eksemplarer. Han skriver om vold i egen familie og tar et oppgjør med hykleriet i eget oppvekstmiljø blant innvandrere. Det har ført til dødstrusler. Bokprogrammet har møtt ham med to sikkerhetsvakter på slep hos hans forlag i København.

3. Kim Leine. Kim Leine har gjennomlevd angst for Jehovas straff, seksuelt overgrep, og eget narkotikamisbruk. I 2013 ble han tildelt den gjeve Nordisk råds litteraturpris. Hvordan klarte han å gå veien fra avgrunn til suksess? Bokprogrammet besøker den dansk-norske forfatteren hjemme i København, og blir med på tur tilbake til hjembygda Seljord der han feires av ordføreren og sin gamle norsklærer.

4. Maren Uthaug. Maren Uthaug er halvt samisk, halvt norsk, men helt dansk. Hennes forskjellige identiterer gir henne muligheten til å spøke med samene, ironisere over mors- og kjæresterollen og å skrive om rotløshet, i form av daglige tegneseriestriper i avisen Politiken og i en alvorlig debutroman.
Eier:EIKERVG
Eksemplar:1. (1 tilgjengelige)


EksemplarStatusNoteEierPlasseringBindHylleFrist
1.exTilgjengeligEIKERVGbiblUndervisningsfilm
Vedlegg:EikerFlix