• Portal
  • Søk
  • Mine lån
  • Utlån
  • Innlevering
Tittel:Ekko av Ibsen : 8 norske novellefilmer
Forfatter:Ibsen, Henrik
Materialtype:video
Signatur:K 82
Utgitt:Volda : AV-senteret, 2006
Omfang:2 DVD (8 x 28 min)
Serie:Undervisningsvideo
Emneord:Samliv / Familieforhold / Ekteskap / Forhold / Sirkus / Teater / Litteratur-Historie og kritikk / Nora / Byggmester Solness / Terje Vigen
Personer som emne:Ibsen, Henrik, forf.. 1828-1906 n.
Note:"Ekko av Ibsen" : Novellekonkurranse utlyst av Norsk Filmfond og NRKs novellefilmkonkurranse
Innhold:Ekko av Ibsen er en vignett for sju novellefilmer. Ekkoene er et resultat av Norsk Filmfonds og NRKs novellefilmkonkurranse. Filmene har Henrik Ibsens forfatterskap som en rød tråd.

Innhold:
1) Edderkoppfesten (Hilde og Tom har vært sammen lenge. Begge mener at noe må skje. De arrangerer hagefest og inviterer bajasen Asbjørn).
2) Terje Vigen
3) Klippan i livet (Per har lenge planlagt å fri til sin Solveig, men innser raskt at han kanskje burde ha valgt et annet sted enn Ikea en lørdag formiddag. Det var heller ikke denne dagen han hadde planlagt å møte en bortkommen gutt, en forvirret jente og en sjarmerende ekskjæreste. Men hvem har sagt det er enkelt å kjøpe kjøkken).
4) Kjøter (En mann tar med en stygg hund hjem for å plage sin kone. Kjøter er en lavmælt, men intens historie om ekteskapelig maktkamp).
5) Trøbbel (Trøbbel er et kammerspill om livsløgn og selvbedrag, og hvordan man skal overleve etter at alt har gått i oppløsning. Historien utspiller seg i løpet av en varm midtsommerkveld, da innspillingslederen Maria inviterer med seg en svensk popstjerne hjem til middag med mor og sønn etter endt tv-sending).
6) Hvis jeg faller (Kaja får en beskjed som tvinger henne til å gjøre opp status med det livet hun lever. "Hvis jeg faller" handler om å måtte se virkeligheten i øynene og om å innrømme at man er sårbar).
7) Dobbel salto (En aldrende Ibsen forteller om kjærlighet mellom en eldre mann og en ung pike. I "Dobbel salto" er temaet flyttet til et sirkus på turné i Finnmark. En lek på blodig alvor med følelser og krav, løfter og forventninger, med tema fra Byggmester Solness.
8) Nora ("Et dukkehjem" settes opp av Riksteatret på et gudsforlatt sted i Norge. Midt under forestillingen finner den kvinnelige hovedrolleinnehaveren Ibsen og livet meningsløst, og stikker. I hælene har hun en gjeng frustrerte skuespillere og den illsinte kulturkonsulenten Gerd).
Eier:EIKERVG
Eksemplar:1. (1 tilgjengelige)


EksemplarStatusNoteEierPlasseringBindHylleFrist
Ex1TilgjengeligEIKERVGbiblK 82
Antall lån: 1
Vedlegg:EikerFlix