Søk i biblioteksbasen til Eiker VGS
  • Portal
  • Søk
  • Mine lån
  • Utlån
  • Innlevering
Tittel:En udødelig mann - Henrik Ibsen
Ansvar:[NRK] ; manusforfatter Siri Senje
Materialtype:video
Signatur:K 129
Utgitt:Volda : AV-senteret, 2006
Omfang:1 DVD (3x60 min)
Serie:Undervisningsvideo
Emneord:Norsk litteratur-Historie og kritikk / Forfattere-Norge / Spillefilm / Spillefilmer, Norske / Biografisk / Drama / Historisk
Personer som emne:Ibsen, Henrik, forf.. 1828-1906 n.
Note:fjernsynsfilm i tre deler om Henrik Ibsen som ung
Innhold:
Serien er i tre deler og tar for seg tre distinkte, dramatiske episoder i Henrik Ibsens unge år. Det er første gang Ibsens liv er blitt filmatisert. Manusforfatter Siri Senje brukte to år på å studere hans liv og personlighet. Materialet fra hans unge år er relativt magert og lite kjent. Mange velbrukte kilder er sterkt subjektive. Senje har derfor valgt å ta utgangspunkt i virkelighetens merkesteiner, og så diktet relativt fritt rundt disse.

Episoder:
1) Et drama fra virkeligheten (Den bråbegavede Henrik vokser opp i en av Skiens rikeste kremmerfamilier. Da fars forretninger slår feil, kastes Ibsen-familien ut i fattigdom og skam. Men den 15 år gamle Henrik har en drøm om et annet liv).

2) Mørke år (Henrik er blitt 17 år og slaver som apotekerlærling døgnet rundt i Grimstads apotek. Men drømmen om en framtid vil ikke dø. Om natten leser han til artium på egen hånd. Latinbøkene får konkurranse da han møter den 10 år eldre Else Sofie, den første kvinnen i hans liv. Snart må de begge betale dyrt for sødmen og driften).

3) Forløsningen (Henrik, nå 21 år, har fått arbeid i Grimstads nye apotek. For første gang møter han likesinnede, han bringes ut av isolasjon, skam og ensomhet. Poesien, vennskapet og revolusjonen dyrkes gjennom fuktige aftener på hybelen. En stormende forelskelse får ham til å utfolde seg som romantisk dikter. Men først når kjærligheten svikter, unnfanger han sitt første drama. I nattetimene i apotekets bakværelse blir Catilina til).
Eier:EIKERVG
Eksemplar:1. (1 tilgjengelige)


EksemplarStatusNoteEierPlasseringBindHylleFrist
Ex1TilgjengeligEIKERVGbiblK 129
Antall lån: 1
Vedlegg:EikerFlix