Søk i biblioteksbasen til Eiker VGS
  • Portal
  • Søk
  • Mine lån
  • Utlån
  • Innlevering
Tittel:Olje! : [Norges oljehistorie]
Materialtype:video
Signatur:K 327
Utgitt:Volda : AV-senteret, 2008
Omfang:1 DVD (5 x 50 min)
Serie:Undervisningsvideo
Emneord:Oljeindustri-Norge / Ulykker / Dokumentarfilm
Innhold:
Serien viser hvordan en nasjon nesten uten noe kunnskap om oljeutvinning har utviklet seg til å bli en oljeteknologisk stormakt - og en enorm økonomisk suksess. Her fortelles det om hvordan én av de viktigste industrisektorene i norsk historie har utviklet seg fra 1960-tallet og frem til i dag).

Episoder:
1) En siste brønn (Få trodde det fantes olje på norsk sokkel. mot slutten av 60-tallet begynte selskap etter selskap å gi opp letingen, men lille julaften 1969 får de norske myndighetene en viktig telefon som skal forandre nasjonen for alltid...)

2) Oljebyen (I 1965 var Stavanger en av Norges fattigste byer. I dag er byen en verdensleder i oljevirksomheten. Hva skjedde?)

3) Farlig farvann (27. mars 1980: 123 mennesker dør i den verste katastrofen i norsk oljehistorie. Jakten på oljen har hatt en høy pris, og mye er blitt ofret for at Norge på rekordtid skulle bli en av verdens ledende oljenasjoner).

4) På dypt vann (Norsk oljehistorie har vært full av teknologiske utfordringer. Mange prosjekter har vært enorme og spektakulære. I dag står Norge fram som en oljeteknologisk stormakt, men slik har det ikke alltid vært).
5) AS Norge (Norge er i løpet av de siste tiårene blitt ett av verdens rikeste land, de store oljeverdiene har gjort dette mulig. Men hvordan har vi egentlig forvaltet de enorme verdiene?)
Eier:EIKERVG
Eksemplar:1. (1 tilgjengelige)


EksemplarStatusNoteEierPlasseringBindHylleFrist
Ex1TilgjengeligEIKERVGbiblK 327
Antall lån: 10
Vedlegg:NDLA Film Episode 1
NDLA Film Episode 2
NDLA Film Episode 3
NDLA Film Episode 4
NDLA Film Episode 5