Søk i Norsk luftfartsmuseum
  • Portal
  • Søk
    v
  • Mine lån
  • Utlån
  • Innlevering
  • Gi vurdering
  • Reserver
  • Fjernlån
  • Marcdata
  • RIS
Tittel:Alf Gunnestad : Flypioner
Ansvar:Rob J. M. Mulder
Forfatter:Mulder, Rob J. M.
Materialtype:Bok
Signatur:629.13092 Mul
Utgitt:Spikkestad : European Airlines Rob Mulder, 2017
Omfang:175 sider - ill. ; 31 cm
ISBN/ISSN:978-82-93450-02-3
Klassenummer:629.13092
Emneord:Lufttransport - nno / Lufttransport - nob
Stikkord:Flyging fly
Personer som emne:Gunnestad, Alf. 1904-1987
Geografiske emneord:Noreg - bokbas - nno / Norge - norbok - nob
Eier:Norsk Luftfartsmuseum
Forlagets omtale: Dette er beretningen om en mann fra Våle i Vestfold som ble født på selveste 17. mai (1904): Alf Gunnestad - en av pionerene i norsk flyvning med mer enn 14 000 flytimer. Han ble utdannet ved Hærens flyveskole og fikk i 1925 flysertifikatet sitt. I 1929 gikk han over til sivilflyvningen og kjøpte sitt første fly: en todekker av typen de Havilland Moth. Dessverre styrtet han på vei hjem med flyet. Han dro tilbake til England og kjøpte seg et nytt fly, en Avro Avian, som han brukte på flyskolen sin.
Sommeren 1930 fløy han nattpostruten fra Oslo til København med stor regularitet i en spinkel todekker. Han var en ivrig deltager i flystevner og flykonkurranser, og mange fikk sin luftdåp med ham ved rattet. I en Lockheed Vega fløy Alf, sammen med vennen Thor Bernhoft, på en nesten 9 timers tur, direkte fra Oslo til London, for å bevise at det var mulig. Så dro han til Antarktis som flyver på konsul Lars Christensens «Torshavn»-ekspedisjon, og tre år senere var han flyver under en selfangstekspedisjon ved New Foundland. Han var ansatt som pilot i Widerøe's Flyveselskap og fløy på nattpostruten til Det Norske Luftfartselskap, Fred. Olsen & Bergenske.
I 1938 ble han flyveleder, først i Stavanger, og året etter på Fornebu, den gang Oslos nye lufthavn. Under krigen drev han med ble illegalt arbeid, før han måtte rømme til Sverige. Da freden kom, ble han spurt om å hjelpe til med overtagelsen av Fornebu lufthavn fra tyskerne. Han fortsatte i flysikringstjenesten og endte sin karriere som distriktssjef. Under hele perioden var han skoleflyver i Oslo Flyklubbs flymiljø rundt «Kilen» (Lilløkilen) og ble elsket og respektert av alle. Hans liv sto i luftfartens tegn og denne boken er en hyllest til ham, hans liv og det han sto for.
Omtale levert av Den norske Bokdatabasen®


EksemplarStatusNoteEierPlasseringBindHylleFrist
1.exUtlåntNorsk LuftfartsmuseumNorsk Luftfartsmuseum629.13092 Mul19.05.2024

Antall lån: 1
Vurdering: