Rettsinfo
  • Portal
  • Søk
    v
  • Min konto
  • Logg på
  • Marcdata
  • RIS
  • Referanse
Tittel:Publiseringsregler for journalister
Ansvar:Ellen Lexerød Hovlid
Forfatter:Hovlid, Ellen Lexerød / Aarli, Ragna
Materialtype:Bok
Utgitt:Oslo : Gyldendal, 2020
Omfang:352 s.
ISBN/ISSN:9788205541146
Emneord:Bevis / Etikk / Journalistikk / Lærebok / Medierett / Personvern / Presse / Presseetikk / Påtalemyndighet / Rettskilder / Strafferett / Yrkesetikk / Ytringsfrihet / Ærekrenkelser
Stikkord:EMK - Artikkel 10 - Konvensjon om beskyttelse av menneskerettighetene og de grunnleggende friheter / EMK - Artikkel 8 - Konvensjon om beskyttelse av menneskerettighetene og de grunnleggende friheter / Grunnloven § 100 / Grunnloven § 102
Note:med bidrag fra Ragna Aarli.
Elektronisk utgave:Gå til elektronisk utgave
Forlagets omtale: I boken behandles en rekke praktiske spørsmål om hva journalister har lov og ikke lov til å publisere.
Hvor går grensene for hva journalister kan publisere? Er det greit å navngi politikeren som er tiltalt for å ha lastet ned overgrepsmateriale? Hva kan man publisere om partilederen som har innledet et forhold til en annen politiker? Er det lov å bruke bilder fra Facebook til å illustrere slike saker?
Vi følger den fiktive journalisten Marte, som stadig møter på slike problemstillinger i sin arbeidshverdag. Boken gir svar på Martes spørsmål og forklarer rettsreglene.
Boken tar for seg de viktigste rettsreglene for journalistisk publisering: reglene om ærekrenkelser, privatlivets fred, rett til eget bilde, omtale av straffesaker og opphavsrett. Boken er spesielt egnet for journalister og journaliststudenter, men er nyttig for alle som er interessert i journalistikk og medierett.
Anmeldelse i idunn.no
Omtale levert av Den norske Bokdatabasen®

Ekstern:Oppslag i Oria
Vedlegg:- Kjøp hos Akademika
- Innholdsfortegnelse
- Bla i boka