Rettsinfo
  • Portal
  • Søk
    v
  • Min konto
  • Logg på
  • Marcdata
  • RIS
  • Referanse
Tittel:Hvordan skapes utenforskap i skolen? Ikke-vestlig minoritetsungdom forteller sine historier
Ansvar:Carla Ramirez
Forfatter:Ramirez, Carla
Materialtype:Bokkapittel
Utgitt:Oslo : Gyldendal, 2021
Omfang:Side 235-258
ISBN/ISSN:9788205519213
Emneord:Minoriteter / Skoler / Ungdom
Del av verk:Barndomsstudier i norsk kontekst
Forlagets omtale: Da barnet ble gitt status som sosial aktør for rundt 30 år siden, skapte det bølger inn i både pedagogiske, psykologiske, historiske, økonomiske, politiske og rettslige teorier om barnet og barndommen.
Denne boken er en introduksjon til, og refleksjon over, studier av barn og barndommer i Norge. Basert på elleve empiriske bidrag med ulike tematiske, teoretiske og metodologiske innfallsvinkler, gir boken et bilde av hvordan det er å vokse opp i Norge i dag. Gjennom eksempler fra familieliv, barnehage, skolehverdag, fritidsarenaer, barnevern og helsevesen, belyser boken hvordan samfunnet påvirker barns liv samtidig som barn er medieforbrukere, medelever, medskapere og medborgere i samfunnet.
Boken er forankret i, og gir en innføring til, tverrfaglige barndomsstudier, som er et toneangivende felt internasjonalt i forskning med barn og unge, og trekker på perspektiver innen samfunnsvitenskap og humaniora. Bokens bidragsytere drar nytte av blant annet statistiske, etnografiske og historiske analyser for å situere barnet som subjekt og anerkjenne barndom som en refleksjon av sosial forandring. I bokens innledning og avslutning diskuteres barndomsstudienes fortid, nåtid og fremtid ved å sammenfatte hvordan bidragene i boka er med på drive feltet fremover.
Omtale levert av Den norske Bokdatabasen®

Ekstern:Oppslag i Oria